PADELHISTORIE

Der tales om at der på et britisk krydsfartøj i 1920 blev spillet noget som lignede padel, men det anses at være mexicaneren Enrique Corcuera, som er padels forfader, som i 60’erne startede med at spille padel på den måde som vi spiller i ag. Først i 1974 blev de regler, som vi spiller efter i dag, fastlagt.

En mexicansk tennisbane med vægge

Sådan skulle det have været gået til: i år 1974 var Alfonso de Hohenlohe, en spansk pris, i Acapulco (Mexico) at besøge sin ven Enrique Corcuera. Corcuera havde bygget en underdimensioneret tennisbane på sin grund; et anlæg med vægge på alle sider. Bolden kunne spilles ved hjælp af væggene på samme måde som squash og man anvendte en tilsvarende perforeret ketcher, som man anvender til den eksisterende sport paddle tennis. Efter nogle få ændringer af reglerne for både spillet og banen, så holdt Prins Hohenlohe så meget af spillet, at han byggede de 2 første baner på sin private Marbella Club på Costa del Sol.

Padel blev indesporten

 Padel bliv hurtigt en populær indesport. Kendiser, heriblandt flere idrætsprofiler, gjorde til at sporten tog endnu nogle positive trin i Spanien. Den argentinske milionær Julio Menditenguia var en jævnlig gæst i Marbella (og god ven til Hohenlohe). Han så hvilken succes padel var ved at blive i Spanien, og bestemte sig for at udvikle padel i Argentina. I løbet af nogle år så var der 10.000 baner og 3 millioner spillere i Argentina. Sporten blev altså hurtig populær i både Latinamerika og Spanien. I Spanien spredtes sporten mest af alt nordpå via turister på ferie, mest f alt fra Storbritanien, og er i dag nu en både udbredt og populær sport med miliontals udøvere dagligt.

Forbund og tour

I år 1991 opbygges International Federation of Padel, i Madrid. År 1992 blev det første verdensmesterskab afholdt og er siden blevet afholdt hvert anden år.

I 2005 fødtes Padel Pro Tour, den første professionelle padeltour som samlede de bedste spillere i verden. Turneringen blev spillet i Spanien og Argentina og de første hidtoriske vindere blev Carolina Navarro og Cecilia Reiter på damesiden, og Juan Martin Diaz og Fernando Belasteguin på herresiden.

I 2012 tog World Padel Tour (WPT) over og samlede touren for verdens bedste spillere.

Spanien har i dag mindst lige så mange baner som Argentina og ca. 2 millioner udøvere. Padel er den næststørste sportsgren i Spanien i forhold til antal udøvere.